top of page

Cursus Pottenbakken
7 weken lang, wekelijks draaien!

Wat leer je?
Beginnerscursus: In 7 lessen van 2,5 uur leer je de beginselen van het draaien. De lessen worden in groepen van 4 tot 8 personen gegeven. 
In de cursus leer je walken, centreren, het draaien van kom en kopje en de afwerking hiervan. In de laatste les glazuur je je zelf gemaakte kopjes en kommen.
 

Vervolgcursus: In 7 lessen van 2,5 uur leer je nieuwe technieken voor de draaischijf. De lessen worden in groepen van 4 tot 8 personen gegeven. In de vervolgcursus gaan we leren hoe je vanuit een cilinder een mok met oor, pot met deksel en een vaasje met een smalle nek kan maken. 

 

Na 2 cursussen kan je door naar de open studio, ofwel, vrij draaien. Hier mag je zelf bepalen wat je wil maken met of zonder hulp van een docent.


Geen tijd voor een cursus van 7 weken? We hebben sinds ook een 2 daagse cursus!

 

Waar?

Het atelier bevindt zich in UNIT 13 van het gebouw van Labs55 aan de Lulofstraat 55 in Den Haag.

 

Wanneer?

Ongeveer iedere 8 weken start er een nieuwe ronde met cursussen. Vol of al begonnen? Stuur een mailtje om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen.

De kosten van een cursus bedragen 350 euro. Wanneer je eenmaal kan werken zonder hulp zijn de kosten 295 euro inclusief 2 kg stoken, extra stoken kost 13,50 per kg.


Wil je eerst kijken of pottenbakken iets voor jou is? Volg dan eerst een proefles of een workshop.

Boek de cursus hier

bottom of page