top of page

Zomercursus
4 dagen draaien, alle niveaus welkom!

Wat leer je?
In deze zomerse draaiweken zijn alle niveaus welkom. Als beginners leer je walken, centreren en het draaien van een kom en kopjes en de afwerkingen hiervan. Heb je al een beginnerscursus bij ons gevolgd dan is het mogelijk om het programma van de vervolgcursus in 4 dagen te doen. Maar dat hoeft niet, je mag ook zelf invulling geven aan deze dagen met hulp van de docent.

 

Decoratie en glazuren

Tijdens deze draaiweken gaan we gebruiken maken van het decoreren met engobe (gekleurde slib/klei). We zullen verschillende technieken bespreken zoals: sgraffito, uitsparingstechniek, intarsia, spatten, stempelen en kleurverloop. Je mag zelf kiezen welke technieken je toepast.

Nadat de potjes zijn gemaakt moeten ze 1 à 2 weken drogen voordat ze voor de eerste keer de oven ingaan. Normaliter glazuren we aan het einde van de cursus, maar omdat de lesdagen zo dicht bij elkaar liggen zullen de docenten het werk later glazuren. Alle potjes krijgen een mooi glanzend transparant glazuur waardoor de decoraties mooi uitkomen.

 

Waar?

Het atelier bevindt zich in UNIT 13 van het gebouw van Labs55 aan de Lulofstraat 55 in Den Haag.

 

Wanneer?

Het zijn 4 lessen van 3,5 uur (10:00-13:30), op maandag tot en met donderdag. Iedere week van de zomervakantie wordt er een draaiweek aangeboden. Er moeten wel minimaal 4 deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

De kosten van een cursus bedragen 280 euro. Inschrijven kan hier: inschrijven zomercursus.

Het cursusbedrag is inclusief 6 liter stoken. Wil je meer bewaren dan kost dit 4,50 per liter.
Voor de meeste beginners is 6 liter genoeg.


Wil je eerst kijken of pottenbakken iets voor jou is? Volg dan eerst een workshop.

Een aantal foto's van de zomercursus 2023

bottom of page