top of page

Zomercursus
4 dagen draaien, alle niveaus welkom!

Wat leer je?
In deze zomerse draaiweken zijn alle niveaus welkom. Als beginners leer je walken, centreren en het draaien van een kom en kopjes en de afwerkingen hiervan. Heb je al een beginnerscursus bij ons gevolgd dan is het mogelijk om het programma van de vervolgcursus in 4 dagen te doen. Maar dat hoeft niet, je mag ook zelf invulling geven aan deze dagen met hulp van de docent.

 

Decoratie en glazuren

Tijdens deze draaiweken gaan we gebruiken maken van het decoreren met engobe (gekleurde slib/klei). We zullen verschillende technieken bespreken zoals: sgraffito, uitsparingstechniek, intarsia, spatten, stempelen en kleurverloop. Je mag zelf kiezen welke technieken je toepast.

Nadat de potjes zijn gemaakt moeten ze 1 à 2 weken drogen voordat ze voor de eerste keer de oven ingaan. Normaliter glazuren we aan het einde van de cursus, maar omdat de lesdagen zo dicht bij elkaar liggen zullen de docenten het werk later glazuren. Alle potjes krijgen een mooi glanzend transparant glazuur waardoor de decoraties mooi uitkomen.

 

Waar?

Het atelier bevindt zich in UNIT 13 van het gebouw van Labs55 aan de Lulofstraat 55 in Den Haag.

 

Wanneer?

Het zijn 4 lessen van 3,5 uur (10:00-13:30). Er moeten wel minimaal 4 deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

De kosten van een cursus bedragen 315 euro.

Het cursusbedrag is inclusief 2 kg stoken. Wil je meer bewaren dan kost dit 13,50 per kg.
Voor de meeste beginners is 2 kg genoeg.


Wil je eerst kijken of pottenbakken iets voor jou is? Volg dan eerst een workshop of een proefles.

Boek de cursus hier

bottom of page